Tell blev Tellusmore

Jag började som kulturskribent, fortsatte som reseskribent och redaktör på en resetidskrift vilket ledde till att jag även blev föreläsare och författare. Man kan nog säga att det mesta gäller fortfarande fast kanske i omvänd ordning.

Föreläsning

Prat

Om att föreläsa sig runt jorden

Jag har föreläst om miljö- och klimatfrågor från Haparanda till Abu Dhabi, om svenskhet från Minsk till Vancouver och cykling från Borås till serbiska Sombor. Ett hundratal gånger har det blivit och lika kul har det varit varje gång.

Böcker

Drygt fyrtio titlar har det blivit

Mina senaste handlar om gäddfiske, fastigheter, plast och om konsten att elda på rätt sätt. Min cykelbok ska komma ut på polska och Ekologik har nyss översatts till tyska – detta kan vara en Greta-effekt eller så beror det bara på att boken är bra, en Johan Tell-effekt.

Jagnoshörning
Skärmavbild 2019-09-22 kl. 16.41.00

Reportage

och krönikor

Har jag skrivit i bland annat Aftonbladet, Amelia, Arbetaren, Barbar, Banbrytaren, Camino, DN, Expressen, Fokus, Good Future, GT, Hav & vatten, HD, Kollega, Le Bookazine, Lira, Metro, Moderna tider, Månadsjournalen Natur, Populär historia, Riksettan, Turist, Vi, Vi i villa, Vin & sprit och Resetidskriften Vagabond (som var min hemmahamn i 18 år).

Nyfiken

Är jag fortfarande

På det mesta
(Foto Martin Svensson).

I.Naturen